Beelden

Vanuit een cultuur historische achtergrond werk ik aan het thema “de Oudheid”. In mijn beelden probeer ik een verbinding te leggen tussen het verleden en het heden. In mijn verbeelding komen tijd en ruimte en cultuur samen waardoor de beelden hun eigenheid krijgen. Zowel de prehistorische, Griekse en Egyptische invloeden vind je terug in mijn werk. De nadruk ligt op de symboliek van de vrouw wat in de verschillende historische culturen terug te vinden is in de symbolen van vruchtbaarheid, wijsheid, religie en kunst.

Ik gebruik met name brons en keramiek. Deze media werden ook in de oudheid gebruikt. Soepele lijnen verbinden vlakken en volumes op harmonieuze wijze zodat beweging ontstaat, wat leven symboliseert. Bij een aantal figuren zijn dansbewegingen te herkennen.

Schilderijen

Een wit doek is voor mij vrijheid. Ik werk intuïtief. De kleur die als eerste in me opkomt is mijn uitgangspunt. Deze eerste stap inspireert me tot het volgende. Met deze werkwijze ontstaan er lagen over elkaar welke onderling een spanningsveld aangaan. Tijdens dit proces accentueer ik vormen waaruit figuren ontstaan. Een schilderij is af wanneer alle opties bewandeld zijn.

Ik werk ook in opdracht

info@ingejansen.nl

KvK: nr. 9192696           Btw-id: NL003150107B76